17. mai stresset

17. mai.. Den store barnas dag. Hver gang jeg tenker på 17. mai, tenker jeg tilbake på når jeg gikk på barneskolen der jeg vokste opp på vestlandet. Vi hadde det SÅÅ GØY!! Det meste var gratis, mens noe kostet få kroner. Foreldrene som hadde stelt i stand alle de gøye aktivitetene og hobby for oss så like glade og avslappet ut som barna. Vi hadde på oss finkjoler som fort ble fulle av is og grønske, men det var det ingen som maste om. Og senere når vi bosatte oss i Vennesla fortsatte morroa!

Etter at vi flyttet til Hamar mistet jeg all gleden jeg har pleid å ha på 17. mai. 17. mai ble plutselig den mest ensomme dagen i året. Vi deltok på arrangementer som miljøet vårt var på. Vi satt sammen med mennesker vi kjente. Samtidig følte jeg at det ble et større og større skille mellom oss og de. Når dagen var over dro vi hjem, og jeg følte alltid på en tomhet. Jeg savnet jeg alltid gode gamle 17. mai i Vennesla sammen med familien og vennene mine.

I fjor snakket jeg og bestevenninna mi i Oslo om hvor slitsomt det har blitt med 17. mai. Alle foreldre stresser livet av seg for å ha "perfekte" barn hele dagen, og man sitter sammen med folk som egentlig ikke bryr seg om en, bare for å være med noen liksom. Alle som bruker så mye penger på både klær og mat og pynt! Selv en baby "må" ha en ny bunad hvert år, og det koster faktisk over 1000 kr..
Så bestemte vi oss for å begynne å feire 17. mai sammen heller! Og da var vi sammen med hele familien hennes også! :) <3 Verdens beste familie utenom min egen! Jeg har ikke hatt såå koselig feiring siden vi bodde i Vennesla for nesten 10 år siden!

I år skal vi også være sammen :) Vi har ikke brukt en krone på noe som helst 17. mai klær eller stæsj i år. Jeg bare gidder ikke. Vi skal bare drite i alt, og bare kose oss SAMMEN med masse mat og is og godteri :) Og ungene skal få grise ut finklærne sine så mye de bare vil. Jeg ELSKER vår nye 17. mai tradisjon <3 Jeg vil heller være sammen med få mennesker som vi elsker enn å være sammen med mange mennesker der vi føler oss ensomme. Barna våre ELSKER 17. mai sammen med tante Marit og gjengen <3 Og den eneste forskjellen barna kommer til å merke på at vi ikke svir av mange tusen kroner på klær til de, er at de heller får enda en utenlandstur sammen med oss for nesten samne prisen!

Jeg har hørt om mange som feirer 17. mai alene eller som gruer seg til senne store dagen. Spesielt her i Hamar. Perfekt og overfladisk = dritt. Bruk tiden sammen med noen som gjør deg glad heller. Og om man er hjemme, så sleng sammen no digg mat og nyt tiden. Det er alltid noen som er alene på 17. mai. Kanskje man kan prøve å finne noen som ikke har noen å være med, og bruke tiden sammen med de? Og når det kommer til penger.. Sånn seriøst, i stedenfor å kjøpe nye antrekk til 17. mai, så får man faktisk råd til en langhelg utenlands :)

JA til fattigere helligdager! :) Og igjen-  ikke fordi vi er verken fattige eller blakke, men fordi fokuset i dette landet burde rettes mot de tingene som faktisk betyr noe som f. eks. fellesskap og mennesker! <3

Ønsker alle en god 17. mai :)


#helligdag #prestasjoner #stress #glede #feiring #mammablogg #mamma #baby #barn #antrekk #penger #fattig #rik #oppdragelse #fasade

4 kommentarer

Misscarrot

16.05.2017 kl.21:48

Er veldig enig i innlegget ditt:) noen bruker enormt mye penger og stresser seg i hjel. Det minner meg litt om hvordan det er før jul.

Selv har jeg aldri hatt bunad. Går i hverdagsklær på 17 mai å, gjør det forsåvidt på alle andre høytider å. Men det er sikkert fordi jeg er ikke så opptatt av å pynte meg(litt rar jeg) :). Feirer egentlig ikke stort da lengre, er bare hjemme... Kanskje tveen står på. Synes det er litt artig å se andre og de som går forbi slottet også har jo god morgen Norge intervjuer som er koselig å se. Plager meg egentlig ikke for meg på 17mai, synes det er verre med jul/påske. Et tips hvis man er alene og føler seg ensom på sånne dager: finn et prosjekt, noe å fokusere tankene på og som man kan jobbe med. Det er det jeg bruket å gjøre med feks tegning/maling eller bare lage noe. Ikke alltid lett hvis man er alene å finne noen å være sammen med, fordi det kan hende alle andre er opptatt og liksom ikke har plass til en ekstra person. Jeg er vandt til å være alene da, så ensomheten plager meg ikke stort fordi jeg finner prosjekter å holde på(feks noe med tegning El. Maling). ☺️

Det beste når jeg var barn var at det var sånne 17mai leker som grendehus arrangerte, kake, is og brus. Kostet ikke så mye.

Natalie Vanessa Brocks

22.10.2017 kl.09:30

Misscarrot: så godt å lese kommentaren din:) det er bra at du trives i ditt eget selskap, for det er så viktig å kunne ha det bra selv om man er alene! Ja, helt enig, de beste 17. maiene var når vi var små :) <3 Ha en god dag <3

Gnierfru

21.08.2017 kl.00:04

Jeg er så enig- senk skuldrene - ha det gøy enten du går i joggebukse eller bunad. Jeg ELSKER bunad-- har fetdrakt kjøpr på Sparkjøp selv, ungene har brukte festdrakter kjøpt på finn. Vi orker ikke stå i kø for lekene på 17 mai, vi innviterer venner hjem og har ca de samme lekene i hagen her med premier ( kjøpt billig på nille, salg osv tidligere på året) og vi KOSER oss sånn. ELSKER 17 mai, jul, påske og alle høytider. For jeg stresser ikke, bare koser meg :)

Natalie Vanessa Brocks

22.10.2017 kl.09:27

Gnierfru: Ja, det høres så bra ut :D og her var det noen gode tips, tusen takk :) Ha en veldig god dag <3

Skriv en ny kommentar

hits